Skip to content

Aktivnosti Mreže udruženja žena za ruralni razvoj

Posljednjih mjeseci bili su ispunjeni edukacijama i napretkom naših članica, a posebno bismo željeli istaknuti uspješno održane ICT obuke u maju i junu.

Tijekom ovih obuka, 76 članica iz 17 različitih udruženja iz cijele Bosne i Hercegovine steklo je vrijedna znanja iz oblasti informatičko-komunikacijskih tehnologija. S ciljem podrške njihovom ekonomskom i društvenom osnaživanju, ove edukacije su im omogućile savladavanje ključnih vještina za uspješno vođenje svojih poslovnih aktivnosti.

Kroz teme poput MS Office paketa, aplikacija za komunikaciju kao što su Viber, Whatsapp i Telegram, kao i digitalni marketing na društvenim mrežama, članice su naučile kako iskoristiti moderne tehnologije za promociju svojih proizvoda i unapređenje poslovanja.

Također, edukacija o digitalnoj sigurnosti i zaštiti bila je izuzetno važna, pružajući našim članicama znanja o zaštiti od potencijalnih online prijetnji i nasilja.

Rezultati ovih obuka su očigledni i inspirativni. Naše članice su aktivno primijenile naučeno, koristeći digitalne alate za prezentaciju i promociju vlastitih proizvoda. Njihov poslovni napredak i angažman u lokalnim zajednicama svjedoče o vrijednosti ovih edukacija.

Zahvaljujemo Women for Women International i Žene za Žene International koji su podržali naš rad i omogućili nam organizaciju ovih edukacija.